top of page

אומנויות

 

לימודי אומנויות הם לימודים המקשרים בין כל הרכיבים האינטלקטואלים,החברתיים, הרגשיים והערכיים של בני האדם.

 

אומנות זה תחום הממלא אותך ביצירה אינסופית, התפתחות, הגשמה עצמית, הגשמת הפוטנציאל והכשרון האומנותי הטמון בך, ובמחשבה תמידית על התוצר הסופי.

 

לצד שכלול ההיבטים המעשיים והמיומנויות המדיומליות, מתפתחים ההקשרים התרבותיים והרעיוניים הגלומים בעשיית אמנות ונשאלות שאלות על היבטים שונים של מבע אמנותי, שאלות של ניסוח אמנותי ויחסי אמנות ופרשנות. מאחר ששאלות אמנותיות אלו עולות במהלכה של עבודה מעשית בפועל, הסטודנטים חווים תהליכים של גילוי יכולות אינדיבידואליות, מפתחים העדפות ותפיסות אמנותיות, וצומחים להיות יוצרים בעלי שפה ייחודית ועצמאית הקשורה קשר הדוק לעולם האמנות היום.

תחום זה מאוד מפותח היום ויש מגוון רחב מאוד של בתי ספר ללימודי אומנויות ברחבי הארץ בתחומים שונים: ציור ורישום, פיסול, צילום, מדיה דיגיטלית, אוצרות, קרמיקה, וידאו ארט, ועוד. 

 

מחול ותיאטרון

 

הוא צורת הבעה המתמקדת בתנועה ובקול, ומשתמשת באמצעים הלקוחים הן מתחום התיאטרון והן מתחום המחול. הכלים המרכזיים בתיאטרון המחול הם גופותיהם וקולותיהם של השחקנים-רקדנים, המעבירים לקהל את כוונת הבמאי-כוריאוגרף על פי רוב בהופעה חיה ובזמן נתון, דבר המחייב הכשרה ממושכת שנועדה להכשיר אותם להזדהות מוחלטת עם התפקיד.

 

בתי הספר הפרוסים ברחבי הארץ מעניקים ומכשירים יוצרים מקוריים רבים שלוקחים חלק בעשייה האמנותית בארץ ובעולם, בתחומי הכוריאוגרפיה, הווידאו ארט, תיאטרון הפרינג' ועוד. ומעודדים את

הסטודנטים לאמץ זוויות מבט ויצירה אלטרנטיביות בעולם האמנות, ומאמינים כי החומרים המעניינים והיצירתיים ביותר, נובעים דווקא מתוך תרבות הרחוב והשוליים.

הסטודנטים רוכשים כלים לפיתוח שפה ייחודית באמצעות מגוון רחב של גירויים. התנסות בסגנונות שונים של מחול, כמו בלט קלאסי ומופשט, מחול מודרני ותיאטרון מחול. בסדנאות יצירה מיוחדות הם מתנסים בכל שלבי ההפקה של מופעים, כמו בניית תפאורה, התאמת סאונד לתאורה, בחירת תלבושות ועוד. בתוך כך, הם בונים דמויות באמצעות אביזרים חיצוניים, כמו מסכות ותלבושות, מפתחים דיאלוגים, ומרכיבים סצנות המערבות דמיון ומציאות.

במחול תוכלו למצוא מגוון רחב של סגנונות ריקוד כגון: הבלט הקלאסי, מחול מודרני, ג'אז, היפ-הופ, סטפס ועוד.

 

תיאטרון

 

לימודי תיאטרון שואפים להקנות ידע, כלי מחקר מדעיים, יצירתיים והומניסטיים הקשורים לתיאטרון, שיסייעו לבוגרים לתרום לפיתוח תאטרון במסגרות ממסדיות, חוץ-ממסדיות, קהילתיות וחינוכיות בארץ. עוד שואפים הלימודים להקנות לסטודנטים הבנה והתנסות בכל תחומי אמנות התיאטרון, לטפח בהם הבנה והערכה להיבטים השונים של התיאטרון על ריקעם התרבותי ולהכשירם לעבודה במחקר, ביקורת, משחק, בימוי, ניהול וייעוץ אומנותי בתיאטרונים.
 

ריפוי בתנועה

 

טיפול בתנועה היא שיטת טיפול רגשי המשלבת טכניקות תנועה שונות וגורם לתהליך המקדם אינטגרציה רגשית גופנית חברתית קוגניטיבית של המטופל.

 

טיפול בתנועה עוסק בצמיחה אישית דרך יחסי גומלין בין גוף לנפש והוא מושתת על התפיסה כי הגוף, היציבה והביטוי התנועתי של אדם משקף בעת ובעונה אחת רגשות ודפוסים פנים נפשיים יחד עם דפוסים בין אישיים ותרבותיים. שימוש בחוויה תנועתית מאפשרת להביע רגשות שקשה לתת להם ביטוי מילולי.‏ לתנועה מגוון משמעויות. ניתן להתייחס למהות התנועה, לאיכות התנועה, להקשרה התרבותי ולהיבטים של תקשורת. ניתן להתייחס לכוונה ולמניע שגורם לביצוע התנועה.‏

 

הנחת היסוד הבסיסית היא כי הגוף והנפש מקיימים ביניהם מערכת של יחסי גומלין וכי הם קשורים זה בזה קשר הדוק ובלתי ניתן להפרדה.

 

  • התנועה משקפת את האישיות.

  • התנועה עשויה להיות ביטוי של תכנים בלתי מודעים.

  • הגוף והנפש מקיימים ביניהם יחסי גומלין כך ששינוי בתנועה (בגוף) עשוי להוביל ולהשפיע על תפקודה של הנפש.

  • מערכת היחסים הטיפולית מתקיימת אף היא בצורה בלתי מילולית במישור התנועה. למשל, באמצעות טכניקת השיקוף.

  • אימפרוביזציה בתנועה מאפשרת למטופל להתנסות בדרכים חדשות של "הוויה" (being).

  • השאיפה לאיחוד של גוף-נפש בטיפול בתנועה יוצר תחושה של שלמות (wholeness) עבור האינדיבידואל.

 

לימודי תרפיה באמצעות תנועה ומחול מיועדים למי שעולם התנועה ושפתו הם שפה

אינטואיטיבית בעבורם, ומבקשים להפוך למטפלים המסייעים לאחרים – באמצעות

אותה שפה ואותם כלים תנועתיים וטיפוליים. 

 

מטרת הכשרת מטפלים בתנועה ובאומנות באמצעות התפתחות אישית ומקצועית ,

רכישת כלים מקצועיים לטיפול, להנחיית קבוצות טיפוליות ולהוראה יצירתית כמענה

לקשים רגשיים חברתיים-התנהגותיים ולימודיים גישת התכנית מבוססת על תפיסות

פסיכולוגיות, אנליטיות וחינוכיות ועל תרפיה הרואה באומנות כלי טבעי וראשוני

שבאמצעותו מביעים בני האדם את עצמיותם הייחודית ויוצרים תקשורת עם הסביבה.

תהליך הלמידה בתכנית מאפשר ללומד לגלות את הכוחות הפנימיים הטמונים בו,

להצמיח אותו כאיש מקצוע מקבל, מכיל ואמפאטי.

 

המקצוע מסתייע באמנויות השונות ובקשר הטיפולי ליצירת מרחב שבו מתרחשים שני תהליכים, השזורים זה בזה. התהליך הראשון מתמקד בהבעה וביצירה של המטופל, המאפשרת נגישות לרבדים לא מודעים בעולמו הפנימי. לצידו, התהליך השני, מתייחס לקשר הבין-אישי המתפתח ונרקם בין המטפל והמטופל. קשר זה כולל עיבוד של התנסויות העבר של המטופל והשלכתן למערכת היחסים שלו עם המטפל. הביטוי היצירתי, החושף את עושרה ועצמתה של החוויה הרגשית, יחד עם ההתבוננות המשותפת על היצירה והעיבוד המילולי, מניבים את השילוב הייחודי בין החלקים הקוגניטיביים והרגשיים של המטופל, לצורך עשיית שינוי בחייו.

 

ליקטנו עבורכם מגוון רחב של אתרי מכללות בתחום בכל רחבי הארץ בלשונית "ראשי" 

 

bottom of page